Words of Wisdom:

"Wow, this Essay Depot is soooo coool. Members privileges are the greatest." - Amy

Theater Doesn't Make Me Happy

  • Date Submitted: 05/30/2010 05:32 AM
  • Flesch-Kincaid Score: 75.4 
  • Words: 834
  • Essay Grade: no grades
  • Report this Essay
Essay Anne Meijer

Theater maakt niet gelukkig, maar is een illusie.

Als je aan mij vraagt wat ik van theater vind, dan is mijn antwoordt: “Ik vind het vreselijk!” Waarop iedereen dubbel ligt van het lachen, en mij een pessimist noemt met droge humor.

Van acteren je beroep maken

Veel mensen denken dat acteurs en actrices veel geld verdienen en er weinig voor hoeven te doen. Dit is omdat veel mensen, als ze aan acteurs denken, het beeld van een Hollywood ster zien. Maar in werkelijkheid is dit wel anders. Acteur zijn is in de meeste gevallen geen goed betaalde baan. De meeste acteurs moeten er dus ook nog andere inkomsten langs hebben om rond te kunnen komen. Veel acteurs verdienen bij met lesgeven of freelancen. Er zijn maar weinig acteurs die een contract hebben bij een toneelgezelschap. Als je er van droomt, zoals ik, om in een kasteel te gaan wonen, is in bijna alle gevallen theater niet iets waar je je droom mee waar kan maken.

Werken in het theater

Werken in het theater is geen kantoorbaan van negen tot vijf. Theater is iets waar je je ziel aan moet verkopen om erin te slagen. Het zijn hele lange werkdagen met weinig vrij tijd. Weekenden zijn niet om uit te rusten maar om te werken. Wat ik me afvraag, hoe kun je een privé leven hebben als je zoveel moet werken. Als je een partner hebt die overdag werkt en jij werkt ’s avonds, dan zie je elkaar praktisch nooit. Dat is dus al geen optie. Als je een partner hebt die in het zelfde vak zit. Dan sta je op je doet allebei je eigen dingen, je gaat werken, je komt rond een uur of elf of twaalf thuis. Je drinkt samen nog iets en gaat slapen. Met geen van deze twee opties zou ik genoegen nemen. Maar toch zijn er genoeg acteurs die wel een relatie hebben. Hoe dat kan werken weet ik niet. Maar je moet in ieder geval stevig in je schoenen staan om de toneelwereld aan te kunnen.

Maar er zijn ook toneelspelers die bezwijken onder de druk van toneel. Bijvoorbeeld Roeland Fernhout, van toneelgroep...

Comments

Express your owns thoughts and ideas on this essay by writing a grade and/or critique.

  1. No comments