Words of Wisdom:

"Believe in yourself." - The_x_files120002002

Role of Woman in Society

  • Date Submitted: 03/07/2015 05:12 AM
  • Flesch-Kincaid Score: 71.8 
  • Words: 1455
  • Essay Grade: no grades
  • Report this Essay
Chapter -1                     REVIEWING COMPUTER

Q1: What word computer comes from?
Ans: The computer comes from the word compute which mean to calculate

Q2: What is program?
Ans: A computer follow a set of instructions called program.

Q3: Why do we use computer?
Ans:   It helps us to solve problems quietly and easily. It can do hundred of things in seconds

Q4: Explain mainframe computer?
Ans: Mainframe computers are large powerful and expensive computers. They can be used for scientific purpose.

Q5: Explain super computers?
Ans: Super computer have very fast speed. They are used I weather forecasting m military research and universities.

Q6: Write down the basic operations of computer?
Ans: computer has three basic operations,
  1. Out put
  2. Processing
  3. Input.
_______________________





Chapter-2                  
THE PIONEERS OF COMPUTERS

Q1: Define input devices?
Ans: The devices that help us to enter data in to computer are called input devices e.g.     key board

Q2: Define output devices?
Ans: The devices that display output data are called output devices e.g. monitor

Q3: Who invented Pascaline?
Ans: In 1642 Blaise Pascal invented Pascaline.

Q4: Who invented analytical engine?
Ans: Charles Babbage

Q5: Who was Charles Babbage?
Ans: Charles Babbage was the first person who comes up with the idea of a computer

___________________

Chapter-3                 ABOUT THE CPU

Q1: Define about the CPU?
Ans: CPU is called the brain of the computer. It controls and processes all the data in the computer

Q2: How many basics parts has a CPU?
Ans: A CPU has three basic parts,
  1. Arithmetic-Logic –Unit
  2. Control unit
  3. Memory unit
Q3: Define Arithmetic Logic Unit or ALU?
Ans: The Arithmetic –Logic-Unit performs calculations and makes logical comparisons and decisions

Q4: Define control unit or CU?
Ans: The control unit directs different...

Comments

Express your owns thoughts and ideas on this essay by writing a grade and/or critique.

  1. No comments